Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
Zraz VHT HN Píly 2010
 


18. - 20. 6. 2010

Tohoročný zraz bol poznačený nie moc podareným počasím, celý týždeň pršalo, pršalo aj v piatok doobeda a v nedeľu nadránom. Aspoň že sobota vyšla a aj v nedeľu sa to vyčasilo.

Na slovensku boli všade potopy. Našťastie Peťo Radosa vybavil chatu na táborisku, kam sme sa všetci pomestili a v piatok sa žiadne stany ani nestavali.
Jarko s Peťom Róžom pokosili lúku a domáci opravili strechu na altánku pri potoku.

Z Lošonca dorazil v piatok len Hrmo s rodinou a v sobotu Struna s Marom a ešte jeden kolega.
Z našich tam bol Villi, Jarko Peťo, Ivo,Gabča a Lubo s Majov, zakotvili sme na pod Končistou a potom končili na chate.

V sobotu sa natiahli celty nad stôl pri chate, spravil sa oheň, mokré drevo moc nehorelo, Peťovia s Marošom doniesli hromadu dubákov a hlív, varil sa guláš, preberal sa splav, časť vyrazila do lomu liezť, Jarko piekol s Jankou ražniči na rošte. Prechádzal tade aj Víťo s Palom, ktorí pokračovali na Vtáčnik a neskor išiel hore aj Jožko Ugroczy. Ja s Hrmom sme si vybehli pozrieť sa na Jaseňovku, ale dubáky ešte tak vysoko neboli.

Večer ešte prišiel Janko Kmotorka s Tondom a dvoma lezcami, Ľuba, Gabika s Jankou, Janka s Peťkou, Lubo s Rodinou doniesli harmoniku, hralo sa pri ohni, spievalo, piekli sa kuracie krídla. Vládla tam pohoda a vydržalo to asi do druhej hodiny rannej. Ja som si hodil karimatku len tak na lúku a ráno okolo siedmej som sa musel stiahnuť do chaty, lebo trochu spŕchlo.

Potom sa však vyčasilo, niektorí šli liezť do lomu, ja som vybehol na zjazdovku pozrieť hríby, Maro s partiou na bikoch šli okruh Bystričianská dolina, Buchlov, Žarnov, Hrmo s rodinou do Bojníc. Okolo obeda sa to porozchádzalo o druhej sme odovzdali chatu a bolo po zraze.

Kvôli počasiu sa moc toho zrovna nepoliezlo, nepoturistikovalo, nestanovalo, ale myslím, že tieto naše zrazy nie sú o výkonoch, ale skôr o stretnutí pri ohni v kruhu priateľov.

 

                                                                        Ďuro

 

p6202472.jpg

 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky Zraz VHT HN 2010