Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Skalka štvrtodecembrová, roku desať, tretieho tisícročia.

 

Sneh už aj v našej oblasti viedol k logickému záveru - hurá na Skalku.

Návrh netradične vrhol Paľo a hneď sa pridal Viťo, Gusto, Žigi a ja. Odchod v sobotu o ôsmej. Meškal som asi päť minút, cesty boli nič moc.

Keď došli, nebol tam ani Gusto, ani Viťo, ale Jožko so synátorom, Žigo a Paľo. Už cestou sa ukazovali krásne ideálne podmienky. Modrá obloha, bezvetrie, hromada snehu.

Trasa bola prejdená ratrakom a my sme po nej šli prvý, bolo to až príliš pekné. Vzduch bol mrazivý, ale nefúkalo. Išli sme Južný okruh a až po čerešňu to bolo geniálne.

Potom nasledovali spodky a tam veru bolo len 15 cm. snehu a ratrak bral aj hlinu a kamene. Po najhoršom úseku kde ťažili drevo a cesta bola rozrytá sa to ale hodne zlepšilo.

Stúpanie a lúka už boli v pohode. Hostinec bol otvorený a tak sme niečo zajedli a dali čaj s rumom. V ďalšom úseku bol čerstvo padnutý strom a museli sme ho obchádzať.

Zjazdy boli paráda. Ukázali sa aj výhľady na Bystricu, západné Nízke Tatry aj Krížnu. Trate v tomto úseku boli výborné. Dojazd k autu zbalenie a naautenie prebehli relatívne rýchlo.

Na ceste v spodnej časti nad Kremnicou bol padnutý strom, museli sme sa vrátiť a prešli sme cez Krahule na Turčianske Teplice po novom širokom úseku cesty.

V Jasenove sme sa zastavili na pizu, ale už to nie je také, aké to bývalo. Jožko dostal zospodu pripálenú, Palo zase neprepečenú. Domov sme sa dostali v pohode. Móóc pekná akcia.

                                       

pc043384.jpg

Ďuro