Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
Lom na Ďura 2010


24. - 25. 4. 2010

Stretli sme sa, ako po roky minulé ku koncu apríla na táborisku v lome na Hrádku. Počasie nám tentoraz vyšlo, spočiatku bolo pod mrakom, ale v sobotu popoludní sa na oblohe ustálilo slniečko a bolo tam aj v nedeľu. Už pri aute sme videli prvé smrčky a v táborisku ich rástlo hodne.

V piatok sa varila kapustnica a veru bola perfiš. Maroš natiahol prvú dlžku vzdušnej tak sme sa tam postupne vystriedali viacerí. Okrem nás tam boli len dvaja lezci spod Sitna, čo je dosť malo na túto ročnú dobu. Pri chodníku dole k vode rástli smrčky a tak sme sa celkom vytešovali. Večer sa čosi popilo a pospievalo, Peťo hral na gitare. Noc bola pokojná a celkom teplá.

Ráno sa niečo zjedlo a vyrazilo liezť, Peťo s Vilkom a Peťom liezli Fiťfiriť, ja s Marošom Strednú, Monika s Tomášmi Betónové Stĺpiky. Musím konštatovať, že by to chcelo brigádu a pozhadzovať z ciest volné šutre, v strednej ich bolo hadam aj za dva fúriky.
 
Poobede dorazil Ľubo s Majov, Janka a prišli nás pozrieť aj Gabika s Ľubicou, Jožkom a Vladom. Janka s Ľubom ešte vyrazili do Vzdušnej.
Gabika zas na Marošové smrčky pri potoku.

Ja s Vilkom sme trochu zamakali a zlikvidovali asi dvesto metrov ostnáču, čo bol dakedy naťahaný povedľa prístupového chodníka. Na to že mal štyridsať rokov bol pomerne zachovalý a aj tak tam vydržal pridlho, keď zvážime, že sem chodia aj s malími deťmi a tým to asi nevisvetlíš.

Potom prišli na radu meninooslavy. Malinovci piekli mäso na grile, dorazila sa kapustnica, podávali sa antidepresíva, neskôr vyťiahol Ivo a Peťo gitary, Vilko bongo a aj Bezinky sa zapojili do večernej zábavy. Boli sme pozrieť aj hviezdičky, ale mesiac tak vysvecoval, že sme ich moc nevideli.

 

                                                                                                     Ďuro

 

Náhľad fotografií zo zložky Lom na Ďura 2010