Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Javorinka
 

10. 12. 2010

Práve som sa balil na Vtáčnik, keď mi zavolal Čuli, že idú na prespať na Kľak, na Javorinku. Už dávno som sa tam chystal a tak som sa k nim pridal. Šiel som autom a čakali ma v rampe o druhej.

Bolo riadne zima a snehu bolo habakuk. Snežnice boli fakt potrebné a Kotlík to čoskoro zistil, keď sa zabáral až po pás. Padla tma a veru naši vodcovia Čuli a Svišťo si neboli istí, že náš cieľ aj najdeme.

Napokon sme ani neblúdili a dorazili sme okolo pol šiestej. Zakúrili sme v piecke, drevo bolo nachystané. Studnička bola hlboko pod snehom a tak sme topili sneh.

Prvá išla radosovica a potom aj rum. Kotlík nepil a tak nám viac ostalo. Varil sa čierny čaj a zahusťoval rumom. Niečo sa zajedlo, pokecalo a pospomínalo.

Vonku bolo -13°C a vnútri  13°C. Nad ránom som sa zobudil, rumočaj tlačil a tak som hneď aj založil oheň v piecke, keďže medzičasom vyhaslo.

Ráno o siedmej sa zakurovalo zase. Niečo sme pojedli, Čuli varil Francúzsku polievku a okolo desiatej sme zahájili návrat. Bola riadna kosa a aj dosť fučalo. Za dve hodiny sme boli na salaši pri haruľi a pivečku, teda kto mohol.

 

                                                                                                Ďuro

 

6.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky Javorinka 10. 12. 2010