Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Deň štvrtý - nástup pod Doom
 

9. 8. 2010

Ranná predpoveď neznela najlepšie, ešte pár dní dobre, ale potom slota. Prebrali sme si možné ciele, bola tam Monte Rosa a Doom, Ľubo vybral Doom a tak sme sa pobalili a vyrazili cez lesík chodníkom k dedine Randa.

Po pätnástich minútach nasledoval v pravo bok a chodník strmo začal stúpať až do neba. Prvá prestávka bola pri kaplnke. Peti, ktorá uzatvárala peletón sa ešte podarilo zakufrovať a tak sme ju čakali nejakú polhodinku.

Spestroním bol tristometrový kovový most, celkom hustý, za ním chodník klesal a v závere klesania bol prechod cez vodopádik. Potom nasledovalo stúpanie ku chate Europahutte, kde čakali ostatní.

Tam sme stretli zostupujúcich čechov s obiazanými kolenámi, mali toho evidentne plný chrup. Ešte kus stúpania pod skalný výšvih s krátkou kvazi feratkou obchvat doľava a skalným terénom až ku dnešnému cieľu doomhutte vo výške 2900 mnm.

Keďže Randa je v 1500 mnm tak je to 1400 výškových metrov a tak sme šli radšej naľahko, že radšej prespíme na chate. Veru bol som kuva rád keď som ju uvidel.

Dali sme si pivo niečo zajedli a kochali sa výhľadom na huliaci Materhorn. Robila tam Barborka z Trenčína, poznala sa s Alenou a tak sme nemali z objednávaním problém.

Okolo deviatej sme zaľahli pod chlpaté deky. V noci tam bolo hnusne teplo, až kým neotvorili okno a to sa už dalo.

 

f-61-alpy-2010-nastup-na-doom-9.-8.-2010.jpg