Choď na obsah Choď na menu
 

 

 

Deň ôsmy a deviaty - cesta domov

 

13. 8. 2010

V noci zase pršalo, ale ráno vyšlo slniečko. Keďže predpoveď na ďalšie dni nestála za nič, začalo sa nahlas hovoriť o ukončení pobytu. Vladino našiel dve bedle a tak pobehal okolo tábora a doniesol ešte plné dlane masliakov.

Ja som ich očistil a nakrájal a Vladino s Jožkom ich potom udusili na cibulke s vajíčkom, boli výborné. Padlo rozhodnutie že na obed ideme domov.

Ľubo s Peťou vybavili platenie campu, my ostatní sme zatiaľ sušili stany a balili batožinu. Nakoniec fotenie s vlajkou na balvane a slávnostné stiahnutie vlajky. Okolo obeda vyrážame.

Tentoraz ideme cez sedlo Furkapass, kde sme si fotili parné vláčiky, mali asi nejaké oslavy a tak ich bolo niekoľko na trati. Zase tie adrenalínové úzke zákruty so zábradlím namiesto zvodidiel. Zase nám začalo pršať.

Prechádzali sme cez Lichtensteinsko, ale stál tam len Vilko s posádkou, aby tam akože boli. Potom už len jedenie na odpočívadle, diaľnica a dážď. Postihla nás dvanásť kilometrová obchádzka kvôli havárii kamióna, dážď a zase diaľnica.

Okolo polnoci sme zdriemli na malom parkovisku, len tak v aute a posediačky. Po pár hodinách ideme ďalej, naša hranica, Bratislava, Vilko ide dopredu a zavedie nás k nonstop McDonaldu, ale je zatvorené, otvárajú až o šiestej a je len päť.

Ďalšia zástavka na Zelenci na kávu. Potom sa rozdeľujeme, Vilko ide na Nitru zaviesť Peťu s Dominikou a my na Piešťany a domov. Dorážame bez nehody okolo ôsmej hodiny a tým definitívne je po dovolenke.

 

p8132819.jpg