Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
Štefánsky Kľak 2009

 

26. 12. 2009

Prišiel čas, ako i po iné roky, ísť sa prejsť po tej žranici na sviatoch tesne predkoncoročných.

Na vianoce teplo, po nich veľký dážď, no veľa ľudí ani nechcelo na Štefana na ten Kľak isť. Ja som ale bol rozhodnutý už dávnejšie, čakal som, že bude blato a šmýkačka, ale bolo to zamrznuté až moc - presnejšie ľadovô.

Vytiahli sme aj Maroša a tak s Peťom a Villim sme to  v zdraví absolvovali, síce boli nejaké objatia so zemou, ale to sa stáva.

Cestou hore sme stretli Čuliho so Svišťom a Paľom, prespali pod vrcholom a už zostupovali. V Reváňskom sedle sme stretli Evku s Milanom, Jožkom a viacerých známych bicyklistou i turistov.

Pod vrcholom sme stretli Vierku z Rudna, aj Števa s Kristínkou, naše šéfstvo Jožka s Jankom, Peťa Róžu a veľa známiych aj neznámiych. Hore fučalo, viditeľnosť bola dobrá.

Cestou dole sa objavili aj Priehodovci s Ľubom, Majkou, Alicou, Jožkom a videli sme aj Malinu na ľade.

Zostupom cez Reváň sme sa vyhli tomu najhoršiemu ľadovému úseku a skončili sme na salaši, Kristínka i pri guláši. Tiež sme niečo zajedli a zapili.

Tam nás dobehol Ľubo a hneď nás aj ošklbal, pod zámienou - prispej si na Veľkú Fatru. Ešte sme sa zastavili v sokolovni, kde boli lezecké preteky a Janka organizovala.

Pékny výlet po tých sviatkoch veru potešil.

 

                                                                          Ďuro