Choď na obsah Choď na menu
 

 

ZRAZ VHT - Píly 2008

15. 6. 2008

 

Tak a máme za sebou ďaľší zraz VHT HN. Účasť bola hojná, prišli aj Lošonci, Miro s rodinou, Kokso s rodinou , Maro s deťmi, Dušan, Struna, CHrča nastávajúca nepustila, Feri z Bánoviec s mladými, Otík sa po dlhšej dobe ukázal aj s lidkou a dcerou s rodinou, zastavil sa aj Peťo babič s lezcami a dokonca aj predseda sa zastavil.


Z našich dorazili Villi s jankou a Evou, Čuli s pípou, Jarko, Janči, Lubica, Peťo s dcerou, Monika so synom, Mirino so synom, Peťa a Dominika z Nitry s Ralfom,


V piatok ma hore zobral Lubo autom aj s kopou materialu a sudom piva.
Postavil som hangár, zastrešil som altánok a kým dorazili prví, stihol som dvakrát odbehnúť na pivo do chaty pod Končistou.


Keď sa to začalo schádzať išlo sa na drevo, stavali sa stany, Peťo doniesol nové foršne na sedenie, ktore zohnal a upravil Mirino, zohnal aj medený kotlík v ktorom sa v piatok varila kapustnica, ktorú financoval zase Peťo Radosa.


Na pitie boli dva sudy piva po 30l a batéria plastových fliaš piva. Ja som z toho moc nemal lebo ma trápila žalúdočná viróza a ani zajesť ani vypiť.


V piatok sa pri ohni vydržalo asi do druhej, sud padol, kapustnice ostalo aj na sobotu. Pri ohni sa spievalo, pivovalo, Peťo hral a bolo fajn, ja som sa radšej zdekoval do stanu spať.


V sobotu vyrazila Lubica s deťmi na Buchlov, bolo moc teplo a do lomu to moc nelákalo. Poobede sa založilo na guláš, ktorý mala na starosti Majka, za čo jej patrí naša vďaka - bol výborný.


Z našich ešte dorazila Gabika, Janči, Ludka, k večeru aj Janka a Kigen.
Navečer som to už nevidržal a musel som sa ísť prejsť, bol som ako balon. Hríby žiadne nerástli, bolo moc sucho, ale aspoň nám nepršalo.


Fotbalku okupovali fotbalisti z Kamenca, boli trochu hlučný, ale dalo sa s nimi vydržať. Daly nám za barel pitnej vody a aj vodu na kafe nám uvarili.


Večer už hral aj Ivan s Peťom a aj Dušan si zaspomínal na staré časy. Zas sa spievalo, boli aj bezinky, ponúkalo sa antidepresívami, gulášom, čapovalo sa pivo a potme sa v žiari ohňa zabúdzalo na ostré hrany tvrdej reality.


V nedeľu sa konečne vyrazilo liezť. Do lomu sa pobrali Janka s Lubom, Čuli, Miro,Janči a Peťo s Monikou. Ja som s Jarkom a Koksom vybehol na končistú a potom do lomu a do zadného lomu. Po návrate do základného tábora sa zahajila akcia likvidácia.

Vyrovnali sa podlžnosti, zbalili stany, naložil matroš a popoludní sme sa rozišli domov.


Veci mi viezli v troch autach, ale všetko došlo v poriadku. Záver dobrý - všetko dobré a o rok sa stretneme zase.


                                                                                             Ďuro

 

Náhľad fotografií zo zložky Zraz VHT HN 2008