Choď na obsah Choď na menu
 

 
 
Čertovská 30-tka    jan. 2008


12. 1. 2008

Začiatkom januára som dostal od Ruda Bošiaka z Jedľových Kostolian esemesku, že bude robiť 12. 1.08 Čertovskú Tridsiatku. Dal som vedieť Ľubici a ostatnému kolektívu.

Vzhľadom k tomu, že sa Ruda chystáme pozrieť už niekoľko rokov a je to v oblasti v ktorej niektorí vôbec neboli, tak sa to ujalo a v sobotu ráno sme vyrazili smer Skýcov. Peťo, Monika, Ľubka a moja maličkosť.

Cez Veľké Uherce na Skýcov, v Topoľčiankach doľava na Machulince, Obytce a Jedľové Kostolany. Orientácia biedna, tabule žiadne dva krát sme sa museli pýtať na cestu.

O deviatej sme dorazili k cieľu trasy, akurát načas.

Štart bol v miestnej škole, prebehlo zvítanie, registrácia a vyrazili sme. Trasa bola zredukovaná kvôli tomu, že bol odmäk, následne to zamrzlo a nikto nemal záujem o zbytočné zranenia. Šla cez hrad Živánska na sever a oblúkom nazad.

Bolo to nejakých trinásť km. Desiata bola pri jazierku s nádherným posedením „ zastrešené ohnisko“ to by chcelo spraviť na táborisku. Potom bol úsek lesom a nakoniec aj preliezanie plota.

Záver akcie bol zase v škole, kde bolo občerstvenie „párky s chlebom a horčicou, kafé, čaj a malinovka“, ktoré sponzorovala miestna obec. Mooc dobre to padlo.

Dostali sme účastnícke listy, rozlúčili sme sa a vyrazili domov. Akcia to nebola náročná, ludzé še tu dobré zišli, móc še nám to lubilo.

Možno na jeseň možno o rok by sme sa tu znovu chceli zísť viacerí aj s mjuzik vercajchama a na záver to roztočíme.

Do oblasti chceme isť aj na bežky, bike, a počuli sme že je tu hodne jaskýň „ Peťa a Dominika“, a je tu kamenne more. Prespať môžeme na chate na Inovci.

                                      

p1120022.jpg

 


                                                                       Ďuro