Choď na obsah Choď na menu
 

2. 5. 2003

 

 

Ostrov Hvar bike

 

 

2. - 9. máj 2003 

 Bola to moja prvá cyklodovolenka cez Tip tour, trvala sedem dní, ale jazdilo sa len tri a pol. Bol som tam s Peťom Radosom.

 Spoznal som tam Aninu a Ďuriho zo Senice, fotky som mal od Ďuriho Reingrabera z Piešťan.

Trajektom nás previezli do Sučuraj a odtiaľ sme bikovali do Jelsy. Jazdili sme do Vrbosky i na Starý Grad i do strateného zálivu na konci poloostrova. Bola skorá jar a všetko okolo sa bujaro zelenalo.

Nezabudnuteľná bola Jazda do Svetej Nedelje cez neosvetlený starý kilometer dlhý tunel i jazda do hlavného mesta Hvaru cez poriadny kopec a nazad cez obrovský dlhý cestný tunel.

Voda bola studená, ale kúpali sme sa, najviac Peťo, podarený boli dôchodcovia na brehu, všetci mali z toho pozerania na neho husaciu kožu.

Podarená bola pani domáca, keď sme chceli zavrieť bránu, lebo vo dvore boli všetky biky, niektoré i hodne drahé, tak sa opýtala a načo, však jediný Slováci na ostrove ste vy.

Biky sa prepravovali na nosičoch na prívese a pri prevoze došlo i ku škodám z odrenia o vedľajší bike, škrabance, nejaké predratia gúm i likvidácia sedla.

Posledný deň sme jazdili nejaký terén na kaplnku, ja som hodil tygra a šéf zas dva defekty.

Celý ten špás stal 2800 korún.

Vykladali sme biky v Bratislave, ale Nitrans bus nás zobral do Nitry, odkiaľ sme s Peťom šli domou cez Skýcov, batožinu sme poslali vlakom.

 

 

 

p5070353.jpg