Grilované zadné bravčové kolená
Grilované zadné bravčové kolená
0,7 litra hovädzieho vývaru
0,5 litra čierneho piva
1 hlavička cesnaku
2 cibule
2 lyžice kryštálového cukru
4 lyžice sójovej omáčky
6 lyžíc grilovacieho korenia
1 lyžička mletého korenia
1 lyžica mletej papriky sladkej
1 lyžička kari korenia
5 bobkových listkov
soľ a chili podľa chuti
4 kolená zadné
Na potretie : 0,1 l slnečnicového oleja
1 lyžica mletej sladkej papriky
Postup:
Všetko pomiešame a varíme 3 minúty.
Po vychladnutí naložíme do marinády kolená, napichané aby marináda prenikla dnu, na 48 hodín do chladu.
Potom varíme do mäkka cca 3 hodiny.
Potrieme olejom a pečieme v trúbe na 180°C cca 30 minút.