Choď na obsah Choď na menu
 

Grilované zadné bravčové kolená

6. 10. 2013

 

Grilované zadné bravčové kolená

 

             0,7 litra hovädzieho vývaru

             0,5 litra čierneho piva

              1 hlavička cesnaku

              2 cibule

              2 lyžice kryštálového cukru

              4 lyžice sójovej omáčky

              6 lyžíc grilovacieho korenia

              1 lyžička mletého korenia

              1 lyžica mletej papriky sladkej

              1 lyžička kari korenia

              5 bobkových listkov

              soľ a chili podľa chuti

              4 kolená zadné

 

                 Na potretie : 0,1 l slnečnicového oleja

                                        1 lyžica mletej sladkej papriky

 

Postup:

Všetko pomiešame a varíme 3 minúty.

Po vychladnutí naložíme do marinády kolená, napichané aby marináda prenikla dnu, na 48 hodín do chladu.

Potom varíme do mäkka cca 3 hodiny.

Potrieme olejom a pečieme v trúbe na 180°C cca 30 minút.